Rijsbergen

Onbekende koper van Fort Oranje blijkt gemeente Zundert

Fort Oranje Rijsbergen

Foto: gemeente Zundert

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De nieuwe eigenaar van camping Fort Oranje in Rijsbergen is de gemeente Zundert. De gemeente bracht woensdag het hoogste bod uit tijdens de veiling van de camping. Vanaf vrijdag is de gemeente officieel de eigenaar van het perceel.

Het is niet zomaar dat de gemeente het terrein heeft gekocht. “Zo heeft de gemeente een optimale positie om regie te houden op de toekomstige eigenaar en plannen voor dit terrein”, schrijft de gemeente. Als voorbeeld wordt het toepassen van een BIBOB-toets genoemd voor potentiële nieuwe eigenaren van de camping. “Hiermee kan de gemeente vooraf onderzoek doen naar mogelijke strafbare feiten en/of overtredingen van een potentiële koper.”

De gemeente vond deelnemen aan de openbare veiling eigenlijk geen keuze meer. “Meer een noodzaak voor ons als overheid”, laat burgemeester Joyce Vermue weten. “Na jarenlange turbulente tijden en onzekere periodes, moesten wij wel het heft in eigen hand nemen om als overheid zelf te bepalen wie de eigenaar wordt.”

Er is uiteindelijk bijna 6,5 miljoen euro geboden. Dat is hoger dan de openstaande rekeningen van ongeveer 5,9 miljoen euro. De opbrengst van de veilig zal verdeeld worden onder de schuldeisers, daar hoort ook de gemeente Zundert bij.

Wat er verder met het terrein gaat gebeuren is nog niet bekend. Na de zomer gaat de gemeente kijken wat de vervolgstappen zijn. De kaveleigenaren en omwonenden worden een dezer dagen geïnformeerd door de gemeente.

Lees ook: Camping Fort Oranje geveild voor bijna 6,5 miljoen euro Lees ook: Voormalige camping Fort Oranje in de verkoop