Heimolen

Ondergronds Bergs elektriciteitsnet vijf jaar op de schop, deze maand start in Heimolen

Han Verbeem Han Verbeem

Netbeheerder Enexis gaat de komende vijf jaar het ondergrondse elektriciteitsnet in de gemeente Bergen op Zoom vernieuwen. Volgens wethouder Hans Peter Verroen is de vernieuwing nodig om het net toekomstbestendig te maken. Nog deze maand beginnen de eerste werkzaamheden bij de Heimolen. Enexis zal zeker daar tot het derde kwartaal van 2024 bezig zijn, voorziet hij.

De behoefte aan stroom neemt steeds meer toe, zowel bij bedrijven als ondernemers. “De huidige kabels zijn te dun”, legt projectbegeleider René Brands uit. “Het vervangen van de oude kabels zal ervoor zorgen dat de stroom minder vaak uitvalt en dat er genoeg elektriciteit beschikbaar is voor iedereen.”

Twee fasen

Het werk wordt in twee fasen verdeeld, te beginnen in het deel bij Zandven en de Huijbergsebaan. “Dit zal wat overlast met zich meebrengen, maar we proberen dit zoveel mogelijk te beperken”, aldus de projectleider. Bewoners en bezoekers kunnen in die tijd wel de huizen blijven bereiken.

Enexis heeft de omwonenden van de Heimolen inmiddels op de hoogte gebracht van deze werkzaamheden. Via de website van Enexis kunnen bewoners de planning volgen.