Roosendaal

Ondernemers en gemeente blijven samenwerken aan Roosendaals stadshart

Volle terrassen onder grote parasols op de Markt in Roosendaal met uitzicht op de St Jan en het oude raadhuis

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Collectief Roosendaal en de gemeente blijven ook de komende vijf jaar samenwerken om de binnenstad van Roosendaal aantrekkelijk te houden. Ze hebben besloten het ondernemersfonds te verlengen. Binnen het ondernemersfonds werken ze samen aan het levendig houden van het Roosendaalse stadshart. Bijvoorbeeld door evenementen en activiteiten te organiseren, straten en winkels te versieren, de veiligheid te verbeteren en Roosendaal te promoten in de regio.

“De wens om dit fonds te continueren komt vanuit de ondernemers zelf,” zo laat de gemeente Roosendaal weten. “De afgelopen jaren is er veel bereikt om de binnenstad bekender en aantrekkelijker te maken. Veel activiteiten in de binnenstad zijn niet meer weg te denken. Denk aan; sfeerverlichting, hanging baskets, vlaggen en banieren, activiteiten op de koopzondagen en de verschillende promotiecampagnes.”

Ook samenwerken met Citymarketing en VVV

In het ondernemersfonds zit geld van de gemeente Roosendaal, ondernemers en vastgoedeigenaren. Daarmee kunnen de activiteiten en aankleding worden betaald. Maar het gaat ook om de samenwerking. Niet alleen tussen de deelnemers aan het ondernemersfonds, maar ook met andere partijen. Zo wil het ondernemersfonds de komende jaren ook vaker samenwerken met Citymarketing en het VVV. En dan natuurlijk vooral voor promotie en marketing. “Zo hebben alle ondernemers profijt van de verschillende activiteiten en evenementen die bezoekers naar onze binnenstad moeten trekken,” aldus de gemeente.

Ook wethouder Cees Lok is tevreden over de samenwerking van de afgelopen jaren. “De afgelopen jaren is er veel aangepakt. De binnenstad is veel meer de huiskamer geworden van de Roosendalers en de bewoners van de omliggende dorpen. Het aantrekkelijke aanbod wordt goed gewaardeerd en is door een intensieve marketing en promotie bij een steeds breder publiek bekend. Een mooi initiatief voor de binnenstadondernemers van Roosendaal,” laat hij weten. Dat de samenwerking ook de komende vijf jaar doorgaat is dan logisch. “Dit is een goede stap voor de ondernemers, zeker in deze tijd.”

Steun in de rug voor ondernemers in coronatijd

Veel ondernemers hebben een moeilijke tijd achter de rug door de coronacrisis. Dat ze nu kunnen doorgaan met het ondernemersfonds doet hen dan ook goed. “Het verlengen van deze samenwerking geeft ons, in deze bijzondere tijd, die steun in de rug die ondernemers op het moment hard nodig hebben,” zegt Roeland van de Velde, voorzitter van Collectief Roosendaal. “Hiermee kunnen we het centrum de komende jaren op de kaart blijven zetten. Bedankt voor het vertrouwen.”