Bergen op Zoom

Lintje voor vertrekkend waterschapsbestuurder Theo Schots

Theo Schots en zijn echtgenote.

Han Verbeem Han Verbeem

Vertrekkend waterschapsbestuurder Theo Schots uit Bergen op Zoom heeft bij zijn afscheid donderdag een koninklijke onderscheiding gekregen: hij is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Schots was meer dan vijftien jaar lid van het dagelijks bestuur.

Schots, gepensioneerd financieel directeur van Nedalco, richtte zich ook binnen waterschap op het financieel beleid. Zo stond hij aan de basis van de Belastingsamenwerking West- Brabant, waarin hij een leidende rol had. Bij zijn aantreden was hij betrokken bij de fusie van verschillende waterschappen en het Hoogheemraadschap West-Brabant tot het huidige Waterschap Brabantse Delta, dat in 2004 tot stand kwam.

Verrasingsbezoek

Theo Schots kreeg de onderscheiding tijdens de afscheidsreceptie bij Bouvigne in Breda, waar het waterschapskantoor is gevestigd. De Bergse burgemeester Frank Petter bracht een verrassingsbezoek. Ook andere bestuursleden, waaronder de Bergse raadspoliticus Louis van der Kallen, hebben afscheid genomen. Van der Kallen heeft bij een eerdere gelegenheid, in 2003, al een lintje ontvangen maar stuurde zijn onderscheiding in 2014 weer terug.