Willemstad

Onderzoek naar verkeer in Willemstad begonnen, vragenlijst staat online

Ruigenhil wordt door de moord op Willem van Oranje de vesting Willemstad.

De vesting Willemstad (foto: Shutterstock)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Moerdijk wil weten of er in Willemstad plekken zijn waar de verkeerssituatie moet worden verbeterd. Sinds donderdag staat er daarom een vragenlijst online voor iedereen die in Willemstad woont, of die er wel eens komt. Bij de vragenlijst zit een interactieve kaart. Daarop kun je aangeven waar het goed gaat, of waar je verbeteringen wilt. Ook laat de gemeente onderzoeken wat er verandert in het verkeer door alle ontwikkelingen in en rond Willemstad.

De komende jaren is Willemstad volop in ontwikkeling. Zo moet er aan de oostkant van de vestingstad een complete, nieuwe woonwijk komen en een volkstuinencomplex. En dan is er natuurlijk ook nog het ombouwen van camping Bovensluis naar een vakantiepark met tientallen huisjes. Al die projecten zorgen voor een flinke toename van verkeer, vooral op de smalle polderwegen. En daar maken inwoners van Willemstad zich zorgen over.

Zelf op kaart aangeven waar het goed of mis gaat

De gemeente Moerdijk kent de zorgen. “Daarom gaan we een breed verkeersonderzoek houden,” aldus de gemeente. “In dit onderzoek worden verkeersgegevens van Willemstad-Oost en Bovensluis betrokken, evenals de ideeën en zorgen van inwoners/bezoekers van Willemstad over de verkeerssituatie.” De gemeente laat dus niet alleen onderzoeken hoeveel verkeer er bij komt en waar de knelpunten liggen. Maar ze onderzoekt ook hoe de inwoners en bezoekers van Willemstad er over denken.

“Dat kan gaan over bijvoorbeeld verkeersveiligheid, routes naar en door de stad of parkeren. Niet alleen voor autoverkeer, maar ook voor fiets- en wandelverkeer,” legt de gemeente uit. “Voor dit onderzoek kunnen belangstellenden op een digitale kaart plekken en ideeën aangeven waar verbeterpunten mogelijk zijn wat betreft verkeer. Hoe meer reacties des te completer het beeld!”

Het onderzoek is niet alleen voor inwoners van Willemstad, maar voor iedereen die er wel eens komt. De vragenlijst over het verkeer in Willemstad staat op de website van de gemeente Moerdijk. Deze enquête kun je invullen tot en met 30 april.

Afbeelding: gemeente Moerdijk