Roosendaal

Onduidelijk hoe lang Poolse winkel nog aan Gastelseweg zit

Overlast supermarkt Gastelseweg

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Nu de gemeenteraad heeft besloten dat de Poolse supermarkt aan de Gastelseweg kan worden uitgekocht, kijken veel buren uit naar de rust waarvoor ze tien jaar hebben gestreden. Hoe lang ze nog geduld moeten hebben is vooralsnog onduidelijk.

We vroegen aan de gemeente of er een planning dan wel termijn is voor het verkozen scenario. Een woordvoerder liet weten dat hierover nog niets te zeggen is. Wel zouden er al gesprekken over plaatsvinden met de eigenaar van de supermarkt.

Agressie toegenomen

Na signalen dat sommige klanten van de winkel zich nog vervelender en zelfs dreigender zijn gaan gedragen nu ze weten dat ‘hun’ winkel weg moet, is de behoefte aan een snelle afronding groot aan de Gastelseweg. Onlangs werd een van de leden van het buurtcomité dat zich al die jaren verzette tegen de overlast direct bejegend door een klant. Nota bene terwijl deze bewoner is gesprek was met een functionaris van Sfeerbeheer, de organisatie die door de gemeente is ingehuurd om de rust te bewaken.

Of dat toezicht blijft zolang de winkel nog open is, en eventueel zelfs wordt uitgebreid nu de onrust lijkt toe te nemen, is eveneens onderwerp van gesprek bij de gemeente. “ Zodra hier meer duidelijkheid over is, wordt dat bekendgemaakt”, meldt de woordvoerder desgevraagd.

Herinrichting

Er gaat in de straat op niet al te lange termijn meer veranderen. Enexis en Brabant Water hebben voor 2025 werkzaamheden gepland in een aantal straten, waaronder de Gastelseweg Daarom is onlangs besloten dat de voor deze straat geplande herinrichting te vervroegen. Eigenlijk zou dat pas in 2029 gebeuren, nu wordt dat gecombineerd.