Bergen op Zoom

Online boerekoolmaaltijd maken met de Gròòtste Boer en Steketee

Foto: © Stichting Vastenavend

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Fanatieke Krabben staan zaterdag 13 februari massaal in de keuken boerekool met worst te maken. De Bergenaren kunnen een speciale Boeremaaltijdboks bestellen en dan meedoen aan het Omroep Wana-programma ‘Leut in de keuke’. In de Boeremaaltijdboks zitten niet alleen alle ingrediënten die je nodig hebt voor je stamppot. Je krijgt ook het gekleurde veldteken van 2021 en extra verrassingen.

Door: Bianca van Vugt

De Gròòtste Boer en Steketee nemen het voortouw bij het maken van boerekool met verse worst. Maar ze hopen natuurlijk wel dat iedereen meedoet. Met het snijden van boerekool, het schillen van aardappelen, het uitbakken van spek en het braden van verse worst. Daarom roept de Stichting Vastenavend alle Bergenaren op een speciale Boeremaaltijdboks te bestellen.

Leut in de keuke

Het eetfeest is op zaterdag 13 februari. Bij Omroep Wana, speciaal in het leven geroepen voor deze coronacarnaval, kun je meedoen met het programma ‘Leut in de keuke.’ Als je een Boeremaaltijdboks hebt besteld, krijg je die eerder die zaterdag thuis bezorgd. “Met de Boeremaaltijd-boks haal je niet alleen de beste producten uit de regio in huis maar ook veel leut,” belooft de stichting. “Misschien wel met een lekkere apperitief vóórdat je gaat eten.”

Als je samen met de Gròòtste Boer en Steketee je maaltijd hebt klaargemaakt, is het tijd voor de Stadsboeremaaltijd. “Na het programma ‘Leut in de keuke’ schuiven we allemaal aan, aan onze eigen gedekte tafel. Of zit je liever met je bord op schoot? Dat ken ook, éé,” aldus de Stichting Vastenavend. “Bij Omroep Wana start dan de Stadsboeremaaltijd met onder andere optredens uit de oude doos van Boeremaaltijden, vroeger in de hal van het Stadhuis en tegenwoordig in de Hofzaal van van ’t Markiezenhof. Leutige en verrassende fragmenten die je het gevoel van Vastenavend geven.”

Verrassingen in de Boeremaaltijdboks

Er zitten in de Boeremaaltijdboks ook een paar verrassingen. Zo krijg je bijvoorbeeld het veldteken van 2021, maar dan in kleur. Deze zijn niet los te koop en zitten alleen maar in het pakket. “Naast het veldteken kom je nog méér verrassingen tegen, maar die verklappen we niet,” bezweert de stichting.

De Boeremaaltijdboks kost 11 euro per persoon. Je kunt ze bestellen via een speciale website, die je vindt met deze link. De uitzendingen van Omroep Wana kun je zien op de site van Krabbegatse Brouwsels.