Oudenbosch

Ons West-Brabant radio wordt ZuidWest FM, laatste uitzending op zondag 14 mei

Logo's van Omroep Ons West-Brabant, ZuidWest Update, ZuidWest FM en ZuidWest TV

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Ons West-Brabant radio is op zondag 14 mei voor het laatst te horen. De zender voor Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk en Zundert krijgt een nieuwe programmering en naam. Vanaf maandag worden tijdelijk de radioprogramma’s van ZuidWest FM uitgezonden op de frequentie van Ons West-Brabant. ZuidWest en Ons West-Brabant werken nauw samen. In september moet er duidelijkheid zijn over de programma’s en de presentatoren van Ons West-Brabant. Maar zij gaan in elk geval verder onder de naam ZuidWest FM.

De zendvergunning voor Ons West-Brabant (OWB) is pasgeleden verlengd tot 2028. “We kunnen nu dus echt doorpakken en doorgaan op de weg naar een volwaardige streekomroep voor héél West-Brabant,” laat het bestuur van OWB weten. De toekomst van de streekomroep zag er een paar jaar geleden slecht uit door financiële problemen. Een nieuw bestuur heeft de geldproblemen opgelost en samenwerking gezocht met ZuidWest. “Missie geslaagd, we gaan door! Ook al verdwijnt de naam Ons West Brabant, de kennis en expertise, maar ook de programma’s van OWB blijven bewaard.”

Nieuwe redactieruimte in Etten-Leur

ZuidWest en Ons West-Brabant gebruiken de zomermaanden voor een verhuizing en het maken van een nieuw programmabeleid. OWB heeft de studio’s in Oudenbosch al bijna helemaal leeggehaald. De medewerkers gaan vooral gebruik maken van de ZuidWest-studio’s in Bergen op Zoom. Maar er komt ook al snel een eigen ruimte in Etten-Leur waar een redactie kan werken en waar radioprogramma’s gemaakt kunnen worden.

Nieuwe programmering radio in september

De radiomanager van ZuidWest gaat praten met de radio-medewerkers van OWB. Samen gaan ze kijken of er plek is in de programmering van ZuidWest FM. De beide radiozenders worden dan in elkaar gevlochten. “Medio september moet de nieuwe programmering van ZuidWest FM ingaan,” aldus de streekomroepen.

Twee aparte programmeringen voor tv

De gewone tv-uitzendingen van OWB zijn eerder al gestopt. Het was de bedoeling daar snel een nieuwe programmering uit te zenden. Maar op het kanaal van OWB zie je nu nog de tv-uitzendingen van ZuidWest TV. Dit komt, omdat er vertraging is met de aanleg van een glasvezelkabel bij de studio in Bergen op Zoom.

Als de glasvezel is aangelegd, komt er ZuidWest TV 1 voor de regio Roosendaal-Bergen op Zoom-Woensdrecht en ZuidWest TV 2 voor Etten-Leur-Halderberge-Moerdijk-Zundert. “Het lijkt er op dat nog wel voor de zomer de kabel binnen ligt en we dan kunnen gaan starten met aparte programmeringen op kanaal 1 en 2,” aldus ZuidWest.

Lees ook: Ons West-Brabant TV wordt ZuidWest TV 2, radio houdt voorlopig oude naam en programmering