Ossendrecht

Ontwerpprijs voor Mirthe uit Ossendrecht

Foto (Curio) vlnr: Jordy Gideonse, wethouder Daan Quaars, Rob Neutelings en Mirthe van Dijk

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Mirthe van Dijk uit Ossendrecht is één van de winnaars van een ontwerpwedstrijd voor fietsen. Het was een wedstrijd van de Curio signmaker opleiding in Breda. De opdracht was het maken van een design voor fietsen die gebruikt gaan worden door medewerkers van de studierichting zorg en welzijn.

Op woensdag 3 juni was het Wereldfietsdag. Een mooi moment om de uitslag van de wedstrijd bekend te maken, in het bijzijn van de Bredase wethouder Daan Quaars en Curio-bestuurder Rob Neutelings. De eerste ‘werkfietsen’ zijn daarmee officieel in gebruik genomen.

Naast Mirthe was er nog een winnaar: Jordy Gideonse uit Goes. Beiden kregen als toepasselijke prijs een tijdelijk abonnement op een Swapfiets, een soort leasesysteem voor tweewielers.

Bij de signmaker opleiding leren studenten om ontwerpen te maken die toepasbaar zijn in allerlei uitingen, van belettering tot een bestickerde auto. Of -zoals in dit geval- een gewrapte fiets. Volgens de jury hadden Mirthe en Jordy de meest creatieve ideeën ingezonden.