Bergen op Zoom

Ook in Krabbegat streep door meeste activiteiten

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Zoals in veel plaatsen al eerder gebeurde, is nu ook in het Krabbegat bekend gemaakt dat de meeste Vastenavondactiviteiten komen te vervallen. In een brief van de organiserende stichting worden de Krabben, bouwers en muzikanten van de moeilijke beslissing op de hoogte gebracht.

Door: Hans-Jorg van broekhoven

Geen optocht, Intocht of Kindervastenavend. Geen Tusse de Schuifdeure, Dweilbandfestival en zelfs geen Sluiting. Dat zijn voor nu de verwachtingen, al gloort hier en daar nog een sprankje hoop. Het bestuur van de Stichting Vastenavend laat weten de afgelopen weken druk bezig te zijn geweest met het zoeken naar mogelijkheden om toch het een en ander door te laten gaan, maar het zit er voorlopig niet in.

Niet alleen omdat veiligheid natuurlijk voorop staat, ook omdat alternatieven waarschijnlijk niet de leut uit zouden dragen die passen bij het feest. Dat is geen beslissing van de Stichting Vastenavend alleen, daarover is uitgebreid gesproken met onder meer het corona crisisteam van de gemeente maar ook met bouwers en horeca.

Zou het..?

Er geldt nog een kleine slag om de arm voor een aantal onderdelen maar dat de optocht definitief niet rijdt, is zeker. Die knoop is mede doorgehakt omdat de bouwers hoog nodig wilden weten waar ze aan toe zijn. Mocht er op tijd een vaccin zijn, zo sluit de brief hoopvol af, dan kan er wellicht toch nog wat gebeuren maar een leutstoet zoals het Krabbegat die jaarlijks kent, komt er niet.

Nieuwe Prins

Natuurlijk is er in het Krabbegat nóg een belangrijk punt dit jaar. Er treedt een nieuwe prins aan en die wordt altijd op 11-11 voorgesteld aan de Krabben. Dat die dit jaar ‘gewoon’ aantreedt staat vast, meldt Stichting Vastenavend, maar hoe dat op 11-11 precies vorm gaat krijgen wordt pas later duidelijk. De brief sluit af met een hartenwens: “Vastenavend 2021 zal niet een Vastenavend worden zoals we hem kennen. Toch hopen we dat we samen met jullie een paar werreme momenten mogen beleven.”