Putte

Ook Put en Buntland en Puitelaand vieren weer carnaval

De leutploeg van Put en Buntland met (vlnr) Gròòtste Boer Gerrit, Nar Goontje, Prins Fred d'n Jirste en Adjudant Sabrina.

Han Verbeem Han Verbeem

Het is weer carnaval; anders als voorgaande jaren maar de leut is er niet minder om. En ook in Put en Buntland (Putte) en Puitelaand (Heerle) is het volop feest – en voor de jongsten onder ons is er weer het nodige te beleven. In ‘t Puitelaand is het carnaval inmiddels afgesloten, een dag eerder dan gebruikelijk. Ook het motto voor het nieuwe jaar is bekend: ‘We gaan ‘t oe voorpelle’

Prins Rikus I, nar Cobus en Puitpliesie d’n Kwaoker hebben vrijdag het carnavalsfeest geopend in ‘t Puitelaand, met een kinderoptocht. Verder was er afgelopen weekeinde een ouderenbal, de wedstrijd Puitelaand et Telent, en zijn ook de Puitense schijven en bollen verkocht, groengelazuurde puddingbollen. Zondagavond was een besloten afscheidsfeest voor nar Cobus, die na twaalf jaar zijn narrestok aan de wilgen heeft gehangen.

Puitelaand: Prins Rikus I, Nar Cobus en Puitepliesie d’n Kwoaker (vlnr).

Put en Buntland

Put en Buntland moest het dit jaar, net als in 2021, zonder de optocht doen. Wel was er zaterdag een kinderoptocht en is komende dagen nog een kinderbal in de Biezen. Vanavond is bij de grens nog een gezamenlijk carnavalsevenement met de Vlaamse dorpsgenoten aan de andere kant van de grens. Beide dorpen vieren het 775-jarig bestaan. Hier zwaait Prins Fred d’n Jirste de scepter – ondersteund door Adjudant Sabrina, Nar Goontje en Gròòtste Boer Gerrit. Het motto van ‘t jaar is: ‘Ut is ne Klassieker’.