Bergen op Zoom

Open dagen Facilitair Bedrijf, Gebouw-T en CKB

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het Facilitair Bedrijf, Gebouw-T en het CKB in Bergen op Zoom houden komend weekend de jaarlijkse open dag ‘OPEN’. Het thema dit jaar is ‘It’s showtime’ en de toegang is gratis.

Op 2 middagen zijn er workshops, optredens, een cultuurmarkt en vermaak voor alle leeftijden. Ook krijgen verenigingen de kans zich te presenteren aan het publiek. En je kunt in historisch kostuum op de foto bij een grote replica van de Nachtwacht. De open dag is op zaterdagmiddag bij het CKB en het Facilitair Bedrijf in de Blokstallen 3. En op zondagmiddag bij gebouw-T en ook weer bij het Facilitair Bedrijf.

De Blokstallen

Bij de Blokstallen is muziek en dans. Buiten is er een oldtimershow, waar bezoekers een rit kunnen maken in een oude auto. Pronkstukken zijn een oude Rolls-Royce en een oude ladderwagen van de brandweer.

Pop-up bioscoop

In de Blokstallen wordt een pop-up bioscoop gemaakt. Hier belooft ‘OPEN’ bijzondere en unieke filmbeelden te laten zien. Ook zijn er masterclasses van lokale film- en tv-persoonlijkheden. Het complete programma is te vinden op de website van ‘OPEN’.

CKB

Op zaterdagmiddag zijn er bij het CKB optredens van het Klarinetensemble, de CKBeentjes en het Wereldmuziekensemble. Ook kun je er kijken naar de film ‘Dag Max’. En er zijn workshops Modern Dans Kids en Greenscreen.

Gebouw-T

Zondagmiddag staat in Gebouw-T in het teken van muziek en theater. Er zijn optredens van T.O. & the Terrifying Angels, Ready to Go en Dineke. Ook zijn er DJ’s en is er een Silent Disco. Of breng een bezoek aan de opleiding theatertechniek van de Zoomvliet Studio voor een kijkje achter de schermen.

Het evenement ‘OPEN’ in Bergen op Zoom is op zaterdag 30 en zondag 31 maart, ’s middags van 12.00 uur tot 17.00 uur. Op de website van ‘OPEN’ staan alle gegevens en tijden. De toegang is gratis.