West-Brabant

Opluchting bij Stichting Vrienden Bravis ziekenhuis, het gestolen geld is terug!

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Er wordt opgelucht ademgehaald door de overgebleven bestuursleden van de Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis. Het door de voormalige penningmeester verduisterde bedrag van 84.050 euro is terugbetaald.

Vorige week deed de stichting aangifte bij de politie, nadat was gebleken dat de penningmeester in een periode van twee jaar een bedrag van ruim 84.000 euro had ontvreemd. Er werd tevens meteen een juridische procedure gestart tegen de voormalige bestuurder, er dreigde zelfs beslag op diens woning.

Aangifte blijft staan

Die civiele procedure is nu gestaakt, het verduisterde bedrag is teruggestort. De aangifte blijft wel staan, laat de stichting in een persbericht weten. Voorzitter Piet van den Kieboom meldt: “We zijn opgelucht dat we kunnen melden dat het geld is terugbetaald. Maar het spreekt voor zich dat we deze hele situatie liever niet hadden meegemaakt.”

Blik op de toekomst

Toch wil het bestuur nu vooral vooruit kijken. “We gaan ons nu focussen op herstel van vertrouwen en op de doelstelling van de stichting, namelijk zorgen dat het verblijf van de patiënten in het Bravis ziekenhuis zo aangenaam mogelijk verloopt. We blijven ons richten op mooie projecten en initiatieven die hieraan bijdragen en iedereen veel positieve energie geven.”

Het voornemen om voortaan minimaal twee bestuurders naar dergelijke transacties te laten kijken blijft gehandhaafd. Tevens wordt met de directie van het Bravis ziekenhuis nog eens goed gekeken naar de vorm van de stichting voor de toekomst.

We wilden graag weten of het bedrag ook door de voormalige penningmeester zelf is terugbetaald. Het bestuur van de stichting was echter niet bereikbaar voor een reactie.

Update, 25 augustus 14.06 uur: In een e-mail laat voorzitter Piet van den Kieboom weten, op de vraag over de terugbetaling: “Dat is gedaan door de voormalige penningmeester c.q. in zijn naam.”