Roosendaal

Opnieuw aanhoudingen voor plaatsen explosief op Stephanusdonk in Roosendaal

Foto: Bureau Brabant/Omroep Brabant

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Op dinsdag 6 april 2021 schrokken buurtbewoners van de Stephanusdonk in Roosendaal op van een harde knal. Er bleek bij een huis een ruit ingegooid. Maar tot grote schrik van de buurt bleek dat er bij datzelfde huis een explosief was geplaatst. Twee maanden later arresteerde de politie twee verdachten. Nu, anderhalf jaar later, zijn er weer twee verdachten aangehouden.

Een flinke periode later dus zijn er twee nieuwe verdachten opgepakt. Dat gebeurde door informatie die de recherche had gekregen uit het onderzoek van de al bekende verdachten. Vrijdag 18 november en maandag 21 november zijn een 24-jarige man uit Baarle Nassau en een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Lees ook: Verdacht pakketje bij huis in Roosendaal was explosief

De twee verdachten die in juni 2021 zijn opgepakt, een 53-jarige Bredanaar en een 45-jarige Roosendaler, zijn inmiddels weer op vrije voeten. Zij zijn toen gevonden omdat ze gezien waren op camerabeelden. Wel blijven de twee nog verdachten in de zaak.

Lees ook: Mannen die explosief plaatsten in Roosendaal staan op camerabeelden