Wouwse Plantage

Opnieuw bestuurders onder invloed gesnapt bij verkeerscontrole Wouwse Plantage

Foto: politie.nl.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Er heeft opnieuw een grote verkeerscontrole plaatsgevonden op de parkeerplaats langs de A58 bij Wouwse Plantage. Rijkswaterstaat, de Belastingdienst, de Koninklijke Marechaussee en zowel Nederlandse als Belgische politiemensen voerden de controle donderdagmiddag uit.

Zes bestuurders bleken tijdens deze controle onder invloed van drank en/of drugs. Hun rijbewijzen zijn ingevorderd. Bij eenzelfde controle in december zijn er ook al zes mensen aangehouden voor rijden onder invloed.

Lees ook: Politiecontrole Wouw: drugsvangst en 26.000 euro belastingschuld geïnd

De Belastingdienst legde beslag op zestien auto’s. Elf eigenaren mochten doorrijden, maar moeten wel binnen een maand hun belastingschuld afbetalen. Vijf voertuigen zijn meteen in beslag genomen en afgevoerd. Ook zijn er verschillende schulden geïnd, in totaal meer dan 28 duizend euro. Eén iemand betaalde ter plaatse vijfduizend euro cash.

Overige boetes zijn uitgeschreven voor rijden met een onverzekerd voertuig, bellen tijdens het rijden, het fout bevestigen van losbreekreminrichting, één of twee gladde banden op een voertuig, een vals kenteken, kapotte verlichtingsarmatuur, het niet tonen van een rijbewijs en een te donker getinte voorruit.