Bergen op Zoom

Opnieuw fietser aangereden op Halsterseweg, 112 Markiezaten noemt herinrichting als reden

Foto en bron: 112 Markiezaten

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Het komt niet vaak voor dat 112 Markiezaten zich kwalificerend uitspreekt over verkeerssituaties. Over de Halsterseweg, die als fietsstraat werd ingericht enige jaren geleden, doet de nieuwsdienst dat nu wel. De aanleiding is een zoveelste aanrijding, waarbij deze keer een gewonde viel.

Zondagmiddag werd op de kruising van de Halsterseweg met Burgerhout een fietser aangereden door een bestelbus. De bestuurder hiervan kwam vanaf de Pomonalaan en kon niet op tijd remmen. Ambulancepersoneel heeft zich over de gewonde fietser ontfermd en deze naar het Bravis ziekenhuis gebracht. De politie heeft een verklaring van de bestelbuschauffeur opgenomen. Het busje raakte slechts licht beschadigd.

‘Al vele ongevallen’

“Sinds de gemeente enkele jaren terug de Halsterseweg heeft in laten richten als fietsstraat zijn al vele ongevallen gebeurd op de kruising”, aldus 112 Markiezaten. De organisatie verslaat 112-nieuws in de regio normaal gesproken alleen met foto’s en feitelijke beschrijvingen, maar zag deze keer toch redenen zich uit te spreken over de verkeersveiligheid van deze straat.