Bergen op Zoom

Opnieuw pech voor Bergse slagerij; na kapot gereden gevel nu inbraak

De leeggehaalde kassa in de winkel. (foto: Slagerij Van der Borgt - Facebook)

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

“We hebben uw hulp dringend nodig!” Met die hartenkreet opent een Facebookbericht van Slagerij Van der Borght uit Bergen op Zoom. De ondernemer zoekt getuigen die kunnen helpen bij het vinden van de daders van een inbraak. Ruim een maand geleden had het bedrijf ook al zo’n pech, toen reed een auto de gevel aan gort.

De slagerij legt in de social mediapost uit wat er is gebeurd: “Vannacht is er ingebroken in onze slagerij, Antwerpsestraatweg 1.” Er zijn twee deuren geforceerd en vervolgens is de kassa geleegd. Het vermoeden is dat er meerdere daders bij betrokken waren. Helaas bleek het alarmsysteem niet te werken, er moet nog uitgezocht worden hoe dat kan.

Wie heeft er iets gezien?

De politie vond de lege lade van de kassa terug in de Jan de Wittstraat. De inbraak moet ergens tussen half zes vrijdagavond en half drie ’s nachts zijn gebeurd. Slagers beginnen vroeg en rond die tijd wilden ze er al weer aan het werk. Op dat moment werd dus de inbraak ontdekt. Van der Borght vraagt iedereen die mogelijk iets weet of gezien heeft zich te melden.

Check je camerabeelden

Daarnaast hebben mensen wellicht beelden van bijvoorbeeld bewakingscamera’s. Die zijn eveneens zeer welkom als daarop verdachte situaties te zien zijn. Denk dan aan mensen met een kassalade of een grote tas waar zoiets in kan zitten. De slagerij hoopt dat mensen willen helpen bij het achterhalen van de daders; “Laten we proberen SAMEN dit tuig van de straat te halen!! Heel erg bedankt voor uw hulp!”

Lees ook: Auto ramt gevel van slagerij in Bergen op Zoom