Woensdrecht

Oppositie Woensdrecht wil extra raad over positie wethouder Schuurbiers

Han Verbeem Han Verbeem

De drie Woensdrechtse oppositiepartijen AKT, PvdA en VVD willen op korte termijn een extra raadsvergadering over de positie van wethouder Rainier Schuurbiers. Ook zou de wethouder voorlopig het werk neer moeten leggen – schrijven ze dinsdag in een brief aan burgemeester Steven Adriaansen. De positie van Schuurbiers staat onder druk, na publicaties over een arbeidsconflict bij een eerdere werkgever.

Volgens PvdA-raadslid Tara van Honschoten is de integriteit van Schuurbiers nu in het geding. “We willen openheid over de kwestie, de onderste steen moet boven{“, zegt ze. De steen kwam vrijdag aan het rollen, nadat Omroep Brabant publiceerde over de ontslagbrief van Schuurbiers bij een aannemer in Sprundel, nu ruim tien jaar geleden.

De oorzaak van het arbeidsconflict zou liggen in het vermeende privégebruik van materieel en arbeidsuren van het bedrijf. Volgens de één een wederdienst, volgens de ander het ongeoorloofd inzetten van bedrijfsmiddelen. De zaak, die voor de rechter kwam. is uiteindelijk volgens Schuurbiers in onderling overleg afgerond.

Onafhankelijk onderzoek

Volgens burgemeester Steven Adriaansen gaat het om een kwestie in de privésfeer van Schuurbiers, de wethouder zelf heeft zaterdag in een kranteninterview gemeld dat hij ‘absoluut integer’ is en hem niets te verwijten valt. De oppositiepartijen willen echter dat een onafhankelijk onderzoeksbureau de kwestie onderzoekt – zegt John Mathijssen (AKT).