Bergen op Zoom

Oproep gemeente: Kom niet naar Bergse Heide

Foto: Bea Demmers (Facebook)

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

De gemeente heeft dinsdagmiddag laten weten dat recreatiegebied Bergse Heide per direct zo veel mogelijk op slot gaat, in ieder geval voor autoverkeer en parkeren. Aanleiding is de aanhoudende en volledig uit de hand gelopen drukte.

Een niet mis te verstane boodschap op de Facebookpagina van de gemeente: “Kom niet meer naar de Bergse Heide!” Met een uitroepteken, dus het is menens. Afgelopen pinksterweekend was het een veelbesproken punt op social media. Het was er enorm druk, aan het water maar ook in de omliggende bossen én op de weg. Heel veel geparkeerd blik, grote hoeveelheden fietsers en behoorlijk wat recreanten. Volgens velen werden ook lang niet altijd de veiligheidsregels in acht gehouden en een andere grote ergernis was de hoeveelheid afval die men er achterliet.

Onvermijdelijk

Ook de gemeente vond het welletjes, zo blijkt. De Bemmelenberg, de weg erlangs, is nu afgezet. Parkeren mag er dus ook niet meer. Volgens het bericht een onvermijdelijke beslissing. En niet alleen de weg is afgesloten. De gemeente schrijft, opnieuw met een uitroepteken: “We roepen dan ook op om vandaag niet meer naar de Heide te komen!”