Ossendrecht

Ossendrecht heeft voorlopig zijn os weer terug

Ossendrecht heeft zijn os terug © ZuidWest Update

Redactie Redactie

Afgelopen zomer werd de bronzen os van zijn voetstuk op de Markt in Ossendrecht gestolen. Dit tot woede van inwoners uit Ossendrecht en de lokale politiek. Maar dankzij een initiatief van Paul Jaspers en Frans Hendrickx is er een tijdelijke oplossing: een betonnen exemplaar van de os.

Maandagavond werd de betonnen variant op zijn sokkel geplaatst, dit tot grote verrassing van Carnavalsstichting d’Ossekoppe. “Wij waarderen deze actie zeer zeker, echter zien wij dit wel als tijdelijke oplossing. We gaan er nog steeds vanuit dat er een nieuwe bronzen os gaat komen, de gesprekken hierover verlopen op een zeer prettige wijze met de gemeente”, zegt voorzitter Jeffry van Dijke.

Ludieke actie

Ook op het gemeentehuis in Hoogerheide is men inmiddels op de hoogte van de ludieke actie van Paul Jaspers en Frans Hendrickx. Wethouder Jeffrey van Agtmaal: “Ik vind dit initiatief hartstikke mooi en heb Paul en Frans hier dan ook hartelijk voor bedankt. Of dit standbeeld definitief blijft staan hangt af van de reacties die we de komende maanden krijgen vanuit bewoners en de carnavalsstichting.”

Kostbaar

De betonnen os is met bouten op de sokkel bevestigd en weegt bijna 300 kilo. Het is nu dus een stuk moeilijker om het beeld te stelen. Het maken van een nieuwe bronzen os is vrij kostbaar en gaat waarschijnlijk tussen de 20.000 en 30.000 euro kosten.