Ossendrecht

Ossendrecht maakt zich op voor grootse jaarmarkt

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

De jaarmarkt die komend weekend in Ossendrecht zal zijn, belooft een groot feest te worden. De gemeente zette deze week de hekken klaar en veegde de straten schoon. Ondertussen zetten de organiserende partijen de puntjes op de i.

Voor Conny Berkelmans van Euromarkt st. Christoffel is de Ossendrechtse jaarmarkt een thuiswedstrijd. Zij zorgt er met haar bedrijf voor dat er zondag marktkramen uit het hele land naar Ossendrecht komen. Het evenementenbureau werkt samen met de Ossendrechtse Ondernemersvereniging ovO.

De derde zondag van de maand juni hoort gewoon een groot feest

De ondernemersvereniging laat bij monde van ondernemer Adri Sebrechts weten dat ze blij zijn dat de jaarmarkt na twee jaar afwezigheid weer door kan gaan. “De derde zondag van de maand juni hoort gewoon een groot feest te zijn waarbij Ossendrecht uitpakt met een presentatie van wat er in het dorp allemaal te doen is”, zegt hij.

Op de Molenweg komt een podium te staan waar diverse optredens zijn. Ter hoogte van Motor Service Ossendrecht is een bijeenkomst van oude brommers uit de jaren 60 en 70. Op de Brouwerij zal de brandweer demonstraties houden. Op het horecaplein voor hotel Dekkers en de Harmoniezaal komt ook een podium waar optredens zullen plaatsvinden. Het centrum van Ossendrecht zal verder vol komen te staan met marktkramen en kermisattracties. “Om één en drie uur is er voor de kleinere bezoekers een meet en greet met de mascotte Mario Bros”, zegt Berkelmans.

Stichting Buurtschappen Ossendrecht (SBO) organiseert in samenwerking met loopgroep de L’Oslopers de kermisloop, die op vrijdagavond zal plaatsvinden. Ludo van Oevelen “We lopen vrijdag het feestweekend in. Er is een loop voor de kinderen en een omloop van 5 en 10 kilometer. Inschrijven kan vrijdagavond bij de Harmoniezaal.”

Hiermee zetten we Ossendrecht echt op de kaart

Adri Sebrechts ziet de jaarmarkt als één van de hoogtepunten van het jaar. “We zijn maar een klein dorp, maar wel met fanatieke mensen, een goede ondernemersvereniging, een goed bureau dat de braderie organiseert”, zegt hij. “Hiermee zetten we Ossendrecht echt op de kaart”, besluit Van Oevelen.