Ossendrecht

Ossendrecht moet hét magnoliadorp van Nederland worden

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Ossendrecht moet hét magnoliadorp van Nederland worden. Tenminste als het aan initiatiefnemer Peter Blommerde ligt. Donderdagmiddag werden de eerste magnolia’s geplant aan het Adolphineplein in Ossendrecht.

Peter Blommerde liep al een tijdje rond met het idee om van Ossendrecht een magnoliadorp te maken. “Het initiatief is ontstaan bij een lezing die ik gaf aan het dorpsplatform over de invloed van bemesting en de ph op de groei van planten. Toen gingen we alle planten behandelen en kwamen we uit op de magnolia”, legt Blommerde uit. “Mijn tuin staat er vol mee. Het is echt een bloemenzee. Je weet niet wat je ziet.”

Enthousiast

Leden van het dorpsplatform waren na de lezing gelijk enthousiast. Blommerde stelde vervolgens voor om Ossendrecht vol te zetten met magnolia’s. “Wat houdt ons tegen om van Ossendrecht een magnoliadorp te maken.” Het dorpsplatform ging met de plannen naar de gemeente Woensdrecht. Die stelde een budget van 6.000 euro beschikbaar voor de aanschaf en bemesting van de magnolia’s.

Eerste stuks geplant

Wethouder Jeffrey van Agtmaal kreeg de eer om donderdag de eerste stuks te planten. “We hebben vandaag de aftrap gedaan. Komende dagen en weken worden er nog eens 45 stuks geplant. We willen als gemeente samen met de initiatiefnemers de komende jaren nog meer magnolia’s plaatsen. Je komt er straks niet meer omheen dat Ossendrecht magnoliadorp nummer 1 is.”

Blommerde is nu al trots op het resultaat. Hij hoopt dat binnen vijftien jaar heel Ossendrecht vol met magnolia’s staat. “Je gelooft straks je eigen ogen niet. Dat gaat fantastisch worden.”