Ossendrecht

Ossendrechts bakduo Mila en Marin tweede in CupCakeCup

Redactie Redactie

Mila (12) en Marin (10) Schroeyers hebben een fraaie tweede plaats overgehouden aan hun CupCakeCup avontuur. De Ossendrechtse zusjes kwamen door alle voorrondes en bereikten de finale. De finalisten kregen drie opdrachten, van de chefs en van speciale gasten tv-bioloog Auke-Florian Hiemstra en multitalent Buddy Vedder. De bakcreaties van de finalisten werden beoordeeld op smaak en uiterlijk.

Door: Vincent Krijtenburg en Roland Pijnen

In december sprak ZuidWest TV met de zusjes. De zusjes mochten niet alles kwijt, omdat het tv-programma in volle gang was. Toen vertelden de twee dolblij hoe ze het selectieproces doorstonden.

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover: De finale van de populaire kindervariant op Heel Holland Bakt was te zien op NPO3. Het was erg spannend. Vier koppels waren overgebleven en na de eerste twee opdrachten moest één koppel het veld ruimen. Dat gold voor Elise en Guusje. Het betekende een opluchting voor Mila en Marin, die in de finale bleven en een gooi deden naar de winst.

Opdrachten

De finale bestond uit drie opdrachten. In de eerste opdracht moesten de finalisten een cakepop als eerbetoon aan een lievelingsdocent maken. De cakepop werd opgedragen aan juf Inge. Ze was drie jaar lang de basisschooldocent van Mila. Chefs Robèrt van Beckhoven en Rémy Duker waren erg te spreken over de uitvoering. “Ze zijn alle vijf gelijk. En daar worden we heel blij van”, vertelt Van Beckhoven. Duker is het daar mee eens en voegt toe: “Het ziet er super strak uit.” Qua uiterlijk staken de zusjes er met kop en schouders bovenuit. Mila en Marin kregen een 8 voor uiterlijk en een 7 voor smaak. Hierdoor stonden ze met 15 punten op een gedeeltelijke eerste plaats. In de tweede opdracht werd gelet op uiterlijk, de kandidaten kregen alleen hiervoor een jurycijfer. Na opdracht twee stonden de Ossendrechtse zusjes tweede met één punt minder dan het uiteindelijk winnende duo.

Allesbeslissend

In de derde- en laatste opdracht maakten de zusjes een troposaurus met frisse en tropische smaken, zoals ananas, mango, citroen en limoen. Het duo scoorde om u tegen te zeggen, maar het bleek niet genoeg voor de overwinning.

Julia en Robine namen de Gouden CupCakeCup in ontvangst en waren over alle opdrachten gezien de nummer één. Voor Annelie en Micky, het ander overgebleven duo, was het een finale met bloed, zweet en tranen. In de laatste vijf minuten viel hun bakcreatie. Tóch was alles niet voor niets geweest. Met behulp van de chefs werd hun taart opnieuw gemaakt en in elkaar gezet.

Bekijk hierboven de videoreportage die we in december maakten.