Ossendrecht

Ossendrechtse boer blijkt financier van 50.000 pro-Russische kranten

© Youtube

Redactie Redactie

Hugo Jansen uit Ossendrecht is van beroep een biologische maïsboer maar nu blijkt uit een onderzoek van het NRC dat hij ook de financier is van 50.000 pro-Russische kranten.

 

 

Deze kranten werden pas geleden verspreid in Nederland. De man werd bekend in 2011 toen hij op de Grote Markt van Breda in zijn eentje aan een Occupy-demonstratie begon. De krant die hij financierde heet ‘De Andere Krant’ en bevat pro-Russische teksten. Ook werd erin verteld hoe Rusland denkt over de Krim, de regio die tot nog toe behoort tot Oekraïne maar is ingenomen door Rusland. In de krant kregen Westerse politici de volle laag want zij zouden IS steunen en Nederlandse opiniemakers zouden aansturen op een oorlog met Rusland. De verhalen werden verspreid in winkels en treinen door de stichting KnowledgeMatters.

Het was de bedoeling dat de Brabander die het financierde anoniem bleef. Maar al eerder kwam naar buiten dat Jansen erg pro-Rusland is. Hij zette enorme pro-Poetin billboards langs de A4 bij Ossendrecht. Hij vond toen dat Rusland en zijn president in westerse media te negatief werden afgeschilderd. “Elke week nieuwe beschuldigingen, maar nooit zag ik één bewijs. Deskundigen die pro-Russisch zijn hoor je nooit bij de NPO”, zegt hij tegenover BN DeStem.