Ossendrecht

Ossendrechtse zusjes doen mee aan de “CupCakeCup”

Redactie Redactie

Vanaf 7 december is het TV programma CupCakeCup gestart. Dit jaar strijden jonge baktalenten voor het eerst in duo’s voor de felbegeerde CupCakeCup bokaal, waaronder de Ossendrechtse zusjes Mila en Marin Schroeyers.

Door: Vincent Krijtenburg en Roland Pijnen

Uit vele honderden aanmeldingen zijn 40 duo’s geselecteerd om hun baktalenten te laten zien in de voorrondes. De 14 overgebleven duo’s strijden in de kerstvakantie voor een plek in de finale. Van botercrème schilderkunstwerken tot foute cupcake wintertruien; de bakkers worden flink op de proef gesteld.

Creatief

Maudy Schroeyers-Pijnen, moeder van de zusjes, is erg trots op haar dochters. Mila (12) en Marin (10) staan regelmatig in de keuken en zijn bezig met allerlei materialen. Tóch zag ze de deelname aan de CupCakeCup niet aankomen. “Voor mijn oudste dochter was het een grote wens om mee te doen. Ik dacht ieder jaar: ach, dat gaat wel over. Maar nee, die creativiteit en passie bleven er in zitten. En dat uitte zich door zich uiteindelijk op te geven voor het programma.”

Passie

De twee zussen vinden het leuk om te bakken en wilden er een wedstrijdje van maken. Ze hebben zich aangemeld middels een ingezonden filmpje. In het filmpje werden bakcreaties getoond en stelde de zusjes zich voor. Mila en Marin konden hun geluk niet op toen duidelijk werd dat ze waren geselecteerd. “Toen we kregen te horen dat we genomineerd waren sprongen we een gat in de lucht, we waren heel erg blij”, vertelt Mila.

De baksels, zoals taarten, koekjes en natuurlijk cupcakes, moeten binnen een bepaalde tijd gecreëerd worden. Dat zorgde voor stress, maar het duo kon rekenen op positieve reacties. Marin wilt later haar eigen restaurant beginnen of iets met taarten doen, Mila heeft nog geen idee wat ze wilt doen. Het maken van bakcreaties is de zusjes op het lijf geschreven, zo is wel duidelijk. Maudy treft vaak een ontplofte boel aan in de keuken. “Als mijn dochters aan het bakken zijn gebeurt er heel wat. De troep is vaak voor moeders, dus dan kan ik ook aan de bak”, grapt ze.

CupCakeCup

Chefs Robèrt van Beckhoven en Rémy Duker worden bijgestaan door: NPO 3FM-dj’s Frank van der Lende en Eva Koreman, TV-kok Sharon de Miranda, YouTuber Thomas van Grinsven, Olympisch turnster Lieke Wevers, chef-kok Hamza Alami en schrijver Jozua Douglas. De bekende Nederlanders geven een opdracht die past bij hun beroep.

Hordes

De CupCakeCup selectiebattles zijn dagelijks te zien om 18:15 op NPO Zapp. Op donderdag 10 december zaten de zusjes in de uitzending. Chefs Robèrt van Beckhoven en Rémy Duker waren overtuigd en overhandigde de zusjes een gouden ticket. Normaliter krijgt één duo een gouden ticket, ditmaal waren dat er twee. “De lat lag ontzettend hoog”, aldus de chefs.

De selectiebattles vonden plaats in Utrecht. Voordat de zusjes überhaupt op TV kwamen, moesten zei eerst strijden in Amsterdam. Uiteindelijk doorstonden Mila en Marin alle hordes. Het duo behoort tot de laatste 14 kanshebbers.