Roosendaal

Otium Wellness Hotel: ‘Zowel toeristisch als zakelijk is hier veel te beleven’

Sita Kengen Sita Kengen

Wie over de A17 bij Roosendaal rijdt, kan het Otium Wellness Hotel Roosendaal niet missen. Het nieuwe hotel is te vinden op De Stok in Roosendaal. Op het leisurepark kun je daardoor niet alleen zwemmen, karten, skydiven en shoppen, maar ook overnachten in het hotel of ontspannen in de wellness.

Het Otium Wellness Hotel heeft 127 hotelkamers, negen vergaderzalen en wellnessfaciliteiten voor 250 á 300 personen. In september komt hier nog een casino bij. Het hotel ligt in het Leisurepark, hier is bewust voor gekozen. “De locatie is goed aan te rijden”, vertelt General Manager Lektje de Jong. “Wat de locatie uniek maakt is toch wel alle activiteiten die op het park te vinden zijn. Er is een golfcentrum, Playdome, skydive, maar ook een designer outlet en nog veel meer. Zowel toeristisch als zakelijk is hier veel te beleven.” Er wordt veel samengewerkt met de bedrijven die op het park zitten. “Onze gasten kunnen met korting bij de bedrijven terecht. Werknemers van die bedrijven kunnen hier bijvoorbeeld weer goedkoper overnachten. Ook hebben we samenwerkingen met omliggende restaurants, hier kunnen de hotelgasten eten.”

Rondleiding

Tijdens een rondleiding laat De Jong alle hotspots van het hotel zien. Het thema in het hotel is ‘bos en natuur’, dit is in het hele hotel te zien. Ze begint bij de receptie en loopt langs de bar, daar stopt ze even. “Hier krijgen we een zelf check-in. Als mensen het willen, kunnen ze onder het genot van een drankje zelf inchecken.” Ze loopt door naar het restaurant. Deze is echter niet voor alle hotelgasten beschikbaar vertelt ze. Hotelgasten kunnen hier ontbijten en de wellness gasten kunnen er lunchen en dineren.

Dagelijks heb ik een gemiddelde van 15.000 stappen

Boven laat de hotelmanager twee kamers zien. Bij sommige kamers kan het bed omhoog om meer werkruimte te creëren, ook zijn er kamers met een jacuzzi en een extra bed.

De wellness zelf wordt nog verbouwd. Net als de tuin waar meerdere sauna’s en zwembaden in te vinden zijn. Als laatste laat ze de vergaderruimtes zien. Deze hebben allemaal een ander thema. Ook is er een hele grote vergaderruimte. “In theateropstelling kun je hier 120 mensen kwijt.”

Opening

De Jong zegt lachend op een gemiddelde van 15.000 stappen per dag te zitten. “Het is een mega groot gebouw, maar het voelt niet aan als een fabriek. In elke ruimte waar je bent hangt qua setting een hele fijne sfeer.” Samen met het team, dat uit 32 mensen bestaat, hebben ze hier hard voor gewerkt. “Het is een prachtig team. We kunnen niet wachten om dagelijks mensen te ontvangen en iedereen met een glimlach weg te laten gaan.”