Bergen op Zoom

Oud-burgemeester Jacques Niederer naar Raad van State

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Jacques Niederer uit Bergen op Zoom wordt lid van de Raad van State. Niederer was tot vorig jaar burgemeester van Roosendaal. Hij is nu waarnemend burgemeester van Duiven.

Oud-burgemeester Jacques Niederer is benoemd tot lid van de Raad van State op de Afdeling bestuursrechtspraak. Hij begint op 1 maart. De Raad van State is de hoogste rechtbank voor rechtszaken tussen burgers en overheid. De Raad van State geeft ook advies aan de Nederlandse regering.

Begonnen als jurist

Niederer woont in Bergen op Zoom. Hij was van 2011 tot 2019 burgemeester van Roosendaal en sindsdien waarnemend burgemeester van Duiven. In het begin van zijn carrière was hij jurist, onder andere bij het Openbaar Ministerie in Middelburg en bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst.

4 nieuwe leden

De Raad van State krijgt in totaal 4 nieuwe leden. Behalve Niederer zijn dat Bowine Meijer (senior rechter in Den Haag), Jade Gundelach (advocaat bestuursrecht in Almelo) en Willemien den Ouden (hoogleraar staats- en bestuursrecht in Leiden). Niederer en Meijer beginnen hun werk voor de Raad van State op 1 maart. Gundelach en Den Ouden beginnen pas op 1 september.