Roosendaal

Oud-Olympisch bokser Arnold Vanderlyde geeft workshop aan ouderen

Grijze man met bril in donkergrijze jas bokst tegen stootkussen dat vastgehouden wordt door een kale man in grijs shirt en zwarte bokshandschoenen

OldStars boks-clinic (foto: Nationaal Ouderenfonds)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Ouderen kunnen in Roosendaal meedoen aan een speciale bokstraining van oud-Olympisch bokser Arnold Vanderlyde. De training is onderdeel van de OldStars VitaliteitSpelen, een week vol sportieve activiteiten georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds. Vanderlyde is ambassadeur van het fonds. En op woensdag 18 mei komt hij naar Roosendaal om een boks-clinic te geven.

Van 16 tot en met 20 mei is het de nationale beweegweek voor ouderen. Ook het Nationaal Ouderenfonds wil dat mensen tot zo’n hoog mogelijke leeftijd blijven sporten of bewegen. Daarom organiseert het fonds de OldStars VitaliteitSpelen. Er zijn activiteiten door heel het land. In Roosendaal kunnen ouderen op woensdag 18 mei gaan boksen. Ze krijgen dan les van niemand minder dan oud-bokser Arnold Vanderlyde, die drie keer brons won op de Olympische Spelen.

Fit blijven en nieuwe mensen ontmoeten

Vanderlyde is dan te gast bij voetbalclub DVO’60 in Roosendaal, die meehelpt de boks-clinic te organiseren. Je hoeft niet te kunnen boksen om mee te doen. De OldStar VitaliteitSpelen zijn vooral bedoeld om ouderen fit en vitaal te houden. En om te zorgen voor sociale contacten. “Boksen is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen,” aldus het Nationaal Ouderenfonds. “Deelname aan de clinic op 18 mei van 10.00 tot 12.00 uur is gratis, de vereniging zorgt voor bokshandschoenen. Makkelijke kleding en sportschoenen voldoen.”

Als je mee wilt doen aan de boks-clinic, kun je je aanmelden bij Piet van Osta. Stuur hem dan een mail op [email protected]. Als je wilt weten welke andere activiteiten er in de buurt zijn, kijk dan op de speciale website van het Nationaal Ouderenfonds. “Van OldStars sportdagen tot beweegbingo’s bij woonzorgcentra, er is voor iedere oudere wel een activiteit in de buurt,” zo belooft het fonds.