Roosendaal

Overlast bij vernieuwd winkelcentrum Tolberg nog niet helemaal over

Foto: Politie, wijkagenten Roosendaal Zuid

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Jongeren blijven toch proberen ‘s avonds het winkelcentrum Tolberg binnen te komen. Het winkelcentrum kan sinds de verbouwing na sluitingstijd helemaal worden afgesloten. Alle drie de ingangen hebben glazen schuifdeuren die op slot kunnen. Toch houdt dat sommige jongeren nog niet tegen. De politie heeft na sluitingstijd al een paar keer jongeren aangetroffen.

Voor de verbouwing van winkelcentrum Tolberg klaagden de buurt en de winkeliers geregeld over overlast door hangjeugd. De nieuwe, afgesloten deuren moeten dat voorkomen. Maar de politie betrapte vrijdagavond toch weer een paar jongeren in het winkelcentrum. De wijkagenten van Roosendaal Zuid plaatsten een bericht met foto op Twitter.

“Jeugd moet nog wennen dat het prachtig verbouwde #tolberg winkelcentrum na sluiten gesloten is,” aldus de wijkagenten. De jongelui hebben geen bekeuring gekregen, maar de agenten zijn wel met ze in gesprek gegaan. De politie hoopt daarmee de overlast tegen te gaan. “Hopelijk hebben ze geleerd van het contact en houden ze het netjes en heel.”

Lees ook: Vernieuwd winkelcentrum Tolberg heeft meer ruimte en kan op slot