Roosendaal

Overvallers dreigen met machete en stelen telefoon; opgepakt in toilet van trein

Foto: Shutterstock

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Twee overvallers zijn zondagmiddag gearresteerd in het toilet van een trein op het station in Roosendaal. De politie verdenkt hen van bedreiging met een machete, een plat krom mes, en diefstal van een telefoon. Het gaat om twee mannen uit Tilburg van 18 en 20 jaar oud. Ze zitten nog vast.

Het contact begon heel vriendelijk. Een man van 28 uit Roosendaal liep op het Stationsplein en kwam in contact met de verdachten. Ze maakten een praatje en liepen met de Roosendaler mee. “Op de Lyceumlaan werd hij plotseling door een van die mannen met een mes bedreigd. Het slachtoffer moest zijn mobieltje afgeven,” aldus de politie.

Machete en gestolen telefoon terug gevonden

Maar tijdens hun gesprek hadden de overvallers verteld dat ze uit de omgeving Breda-Tilburg kwamen. De beroofde Roosendaler had daarom het vermoeden dat ze met de trein naar Tilburg zouden gaan. Hij liep terug naar het station, waar de trein richting Breda-Tilburg al op het perron stond.

“Hij sprak de machinist aan. Agenten hebben vervolgens in een toilet in de trein twee mannen als verdachte aangehouden,” legt de politie uit. “De 20-jarige verdachte had de telefoon van het slachtoffer bij zich. In een heuptas, die in die ruimte lag, werd een mes, een machete aangetroffen.”