Wouw

Paaltjes moeten eind maken aan gevaarlijke verkeerssituatie bij Wouwse basisscholen

Om de verkeersveiligheid te verbeteren plaatste de gemeente houten paaltjes in het Catharinapark in Wouw. Foto: Eric de Regt.

Om de verkeersveiligheid te verbeteren plaatste de gemeente houten paaltjes in het Catharinapark in Wouw. Foto: Eric de Regt.

Kitty Joachems Kitty Joachems

Door het plaatsen van houten paaltjes in de groenstrook van het Catharinapark in Wouw maakt de gemeente korte metten met de gevaarlijke verkeerssituatie aan de Kloosterstraat. Deze straat staat sowieso bekend als een drukke straat. Er zijn veel winkels gevestigd en enige tijd geleden opende hier ook het Gezondheidscentrum haar vestiging. Maar de grootste problemen ontstonden vanaf het moment dat hier niet één maar twee basisscholen te vinden zijn.

Aan de Kloosterstraat staat het nieuwe gebouw van IKC De Stappen. Maar het oude gebouw van deze basisschool staat er ook nog. Daar krijgen de leerlingen van basisschool de Baayaert les tot hun nieuwe pand, aan de andere kant van de Molensingel, klaar is. Hoewel het dus gaat om een tijdelijke situatie greep de gemeente wel in. Want voordat de nieuwbouw van de Baayaert klaar is zijn we gemakkelijk één of misschien wel twee jaar verder.

Bijna-aanrijdingen

Vooral tijdens het brengen en halen van basisschoolkinderen ontstonden gevaarlijke situaties. Veel mensen brengen hun kinderen met de auto naar school. Door het tekort aan parkeerruimte zetten veel mensen hun auto aan de rand van het Catharinapark. Daardoor veranderde de groenstrook van het park in een modderpoel. Bovendien belemmeren de auto’s het zich voor kinderen die vanuit het park de weg over willen steken. Het leverde al de nodige bijna-aanrijdingen op.

Om leed te voorkomen bracht VLP-raadslid Eric de Regt de situatie via raadsvragen onder de aandacht van de gemeente. En met succes want inmiddels staan er houten paaltjes op de groenstrook van het park. Tot tevredenheid van De Regt. “Ik ben blij dat de gemeente zo snel actie heeft ondernomen. De veiligheid van kinderen die in het park spelen is zo niet langer in gevaar. En dat daarnaast ook de groenstrook van het park niet verder kapot wordt gereden is een mooi bijkomend voordeel”, aldus De Regt.