Bergen op Zoom

Parkeerverbod op Boulevard wegens verwachte schaatsdrukte

Foto: © gemeente Bergen op Zoom

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Bergen op Zoom heeft voor komend weekend een parkeerverbod ingesteld op de Boulevard in Bergen op Zoom. En bij de Bergse Heide staan dit weekend verkeersregelaars. De gemeente wil parkeerdrukte voorkomen en er voor zorgen dat er niet te veel mensen tegelijk komen schaatsen. Want ook schaatsers moeten zich aan de anderhalve meter afstand houden.

Door: Bianca van Vugt

Hulpdiensten en gemeenten houden er rekening mee dat het komend weekend erg druk kan worden op populaire schaatsplekken. In Bergen op Zoom nemen ze maatregelen om er voor te zorgen dat mensen zich aan de belangrijkste coronamaatregel houden, de anderhalve meter afstand. Daarom geldt er zaterdag en zondag een parkeerverbod op de Boulevard in Bergen op Zoom. “Niet om die vervelende gemeente uit te hangen. Wel omdat we die verantwoordelijkheid willen en moeten nemen,” schrijft de gemeente op haar Facebookpagina.

Mensenmassa’s voorkomen

Het parkeerverbod geldt op zaterdag en zondag van 9.00 uur tot 18.00 uur. “Dit doen we om mensenmassa’s aan die kant van de Binnenschelde te voorkomen. We hebben de mensenmassa de afgelopen week daar namelijk al zien groeien. Vanwege corona kan dat helaas gewoon niet,” aldus de gemeente. “Wij zouden het ook graag anders willen. Wij zien ook het liefst een dichtgevroren Binnenschelde waarop heel veel mensen samen genieten. Maar helaas, heel veel mensen samen kan gewoon niet.”

Je kunt natuurlijk wel gewoon gaan schaatsen op de Binnenschelde. Maar je zult er dan te voet of op de fiets naar toe moeten. De gemeente wijst daarbij wel op een paar aandachtspunten. “De coronaregels blijven van kracht. Dus schaatsen doe je alleen met je huishouden of 1 andere persoon samen. Altijd 1,5 meter afstand. Niet blijven hangen bij afhaalhoreca.”

Verkeersregelaars bij Bergse Heide

Een andere populaire schaatsplek in Bergen op Zoom is bij de Bergse Heide. Daar geldt geen parkeerverbod, maar de gemeente zet daar wel verkeersregelaars in. “Dit onder andere om te voorkomen dat hulpdiensten er niet doorkunnen,” legt de gemeente uit en vult aan: “Ondanks onze voorzorgsmaatregelen kun je gelukkig nog altijd lekker en coronaverantwoord schaatsen. Beste Bergenaren, dank je wel voor jullie begrip en geniet van dit prachtige weekend!”

Lekker schaatsen? Jazeker! Maar wel verantwoord. We kunnen er niet omheen, deze heerlijke krakende vrieskou zorgt…

Posted by Gemeente Bergen op Zoom on Friday, 12 February 2021