Putte

Pas op voor fake medewerkers van goede doelen!

Stockfoto: Unsplash / Waldemar Brandt

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Dinsdagavond waarschuwde een inwoonster van grensdorp Putte voor een jongeman met zwart haar, die aan de deur stond en zei voor een goed doel kaarten te verkopen. Inmiddels hebben meerdere mensen, niet alleen uit deze woonplaats, vergelijkbaar ‘bezoek’ gemeld.

De zogenaamde Make-A-Wish Nederland medewerker stond aan de deur in de Biezendreef. Hij vertelde kaarten te verkopen waarvan de opbrengst bestemd is om zieke kinderen een mooie dag te bezorgen. Hij viel vooral door de mand omdat hij een ID om z’n nek droeg die moest aantonen dat hij namens deze organisatie op pad was, maar die zag er niet erg geloofwaardig uit. Toen de Puttense zei geen interesse te hebben bleef hij nog ene aandringen. Ze schrijft in de Facebookgroep Ge zijt van Putte aan de grens als…: “Ik vond het ook raar dat hij kaarten verkoopt en dat een donatie noemt.”

Ook elders gebeurt het

Onder haar waarschuwing hebben inmiddels meerdere mensen aangegeven dat de man ook bij hen aan de deur stond. Volgens één reactie is de bedrieger eerder al in Zeeland gesignaleerd. Op de officiële website van Make-A-Wish Nederland valt te lezen dat dit al langer aan de hand is, op meerdere plaatsen in Nederland. Met als samenvatting: “Bij goedgekeurde Make-A-Wish acties langs de deuren wordt door een werver nooit gevraagd om contant geld. Ook worden er door onze medewerkers géén kaarten of andere zaken langs de deuren verkocht.”