Geen regio geselecteerd

Philip Morris introduceert nieuwe productielijn: 135 nieuwe banen

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Een nieuwe productielijn voor speciale tabak zorgt voor 135 nieuwe banen bij Philip Morris in Bergen op Zoom. Donderdag werd de nieuwe lijn in gebruik genomen.

De sigarettenfabrikant stopte in 2014 met het maken van sigaretten in Bergen op Zoom. Ruim 1200 werknemers raakten toen hun baan kwijt. Philip Morris is sinds die tijd wel actief gebleven. Bepaalde vloeistoffen voor e-sigaretten worden er nog steeds gemaakt.

Met de komst van de nieuwe productielijn zal het aantal werkplaatsen weer toenemen. Het aantal medewerkers komt straks uit op 335. De bedrijvigheid in de fabriek keert dus weer terug en dat is te danken aan de e-sigaret en de nieuwe iQOS. Dat laatste product is een variant op de e-sigaret waar men, in de vorm van HeatSticks, echt tabak rookt zonder dat deze verbrand wordt. Volgens Philip Morris is dit een stuk gezonder dan de gewone sigaret.

De fabriek in Bergen op Zoom heeft een volledige transformatie ondergaan. Met deze investering is een bedrag gemoeid van 80 miljoen euro. De nieuwe productiecapaciteit is noodzakelijk om aan de toenemende vraag van rookloze tabaksproducten te voldoen.