Roosendaal

Piemelknuffels in trek op Roosendaalse kermis: ‘Leukigheidje voor de slaapkamer’

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Ze zijn immens populair: de piemelknuffels die je bij verschillende kermisattracties kan winnen. Al de hele zomer doen mensen door heel het land een poging om zo’n pluche figuurtje mee naar huis te nemen. Ook in Roosendaal doen de piemels het goed. “Ik heb verschillende maten al thuis liggen.”

Het is een heuse hype geworden. Piemels vangen op de kermis. “Ik vind ze geweldig”, reageert een meisje met een buckethat. “Thuis ligt al een hele verzameling, groot én klein.” En daar ze is niet de enige.

De bijzondere knuffels zijn echt niet aan te slepen. Dat kan Nico Linden van grijpautomaten Pluche Party alleen maar beamen. “Ieder formaat, iedere kleur. Ze gaan echt als warme broodjes over de toonbank.”

De helft van de wereld heeft ze.

Veruit de meeste bezoekers van de kermis die door de verslaggever van ZuidWest Update worden aangesproken, hebben er vrede mee dat de piemelknuffels er zijn. “Het hoort bij het leven. De helft van de wereld heeft ze”, reageert een moeder van twee kinderen nuchter. “En mijn kinderen die zien ze niet eens. Die zien weer andere knuffels die ze veel mooier vinden.”

Op het feit dat niet iedereen – bijvoorbeeld politici – fan is van de knuffels, reageert het meisje met de buckethat resoluut: “Vroeger liep iedereen in zijn nakie. Het is gewoon kapot normaal. De knuffels zijn superleuk.” Twee jongens zijn het daarmee eens. “Mensen moeten gewoon niet zo zeuren.”

Jong, oud, meiden of jongens. Ze pakken ze allemaal.

En volgens Linden vindt iedereen de knuffels gewoon leuk. “Jong, oud, meiden of jongens. Ze pakken ze allemaal. Ze vinden het een leukigheidje voor op de slaapkamer. Ik heb het aan de mensen gevraagd. Ze willen de knuffels gewoon op hun slaapkamer hebben. Laat iedereen gewoon lekker zijn ding doen en laat het gebeuren.”

Lees ook: Kermis Roosendaal in opbouw: ‘We zijn een echte kermisstad’