Putte

Plafondplaten vallen naar beneden na aanhoudend zwaar verkeer op Antwerpsestraat

Maarten Elst Maarten Elst

Dennis Verhulst en zijn gezin belandden medio 2019 in een scenario terecht wat weg heeft van een horrorfilm. Na aanhoudend zwaar verkeer op de Antwerpsestraat in Putte stortten enkele plafondplaten in, maar alle gezinsleden konden ternauwernood ontsnappen. Eén jaar later zitten de scheuren alweer in de muren en trekt Verhulst aan de noodbel. Volgens hem moet de gemeente dringend iets veranderen aan de Antwerpsestraat om soortgelijke scenario’s te voorkomen.

Door: Maarten Elst

,,Ik kwam thuis van mijn werk, mijn vrouw stond te koken. Mijn dochter zat in de zetel aan het raam op haar gsm, zoals tieners doen”, schetst Dennis Verhulst uit Putte. ,,We hoorden plots een grote knal van een vrachtwagen die voorbijkwam wat mijn dochter zeker opschrikte, ze keek direct naar mij. Twee seconden later keek ik naar boven, want ik hoorde alles kraken. Ik zag het midden van het plafond naar beneden komen.”

,,Mijn dochter is vervolgens naar de deur gespurt, maar het kind kreeg de deur niet meer open omdat het plafond al zover was ingezakt. Ik heb hier in het midden van de kamer de plafondplaten rondgedanst. Mijn vrouw heb ik naar buitengestuurd, niet veel later viel de afzuigkap ook naar beneden middenin de kookplaat, terwijl de aardappelen nog aan het koken waren. Het had dus vervelender kunnen aflopen.”

Geen asfalt, maar klinkers

Het lijkt een scenario voor een horrorfilm dat voor de familie Verhulst een akelige realiteit werd. ,,Het zijn bange minuten, bange momenten eerdat je de hoek om kunt om je dochter te bevrijden onder de ingestorte plafondplaten, zij was helemaal bedolven onder de platen. Ik heb haar vervolgens mee naar buiten gebracht, de ravage was op dat moment enorm.”

De foto’s en video’s die Verhulst maakte, spreken boekdelen. Aan de keukentafel aan de Antwerpsestraat in Putte is bijna elke trilling van een voorbijrijdende (bestel)bus of vrachtwagen goed voelbaar. Dennis Verhulst besloot om tot actie over te gaan en sprak onlangs in tijdens de gemeenteraad van de gemeente Woensdrecht. ,,Het vrachtvervoer en het zwaar verkeer dat hier door de straat komt, geeft veel trillingen. Mede omdat er buiten klinkers liggen en geen asfalt.”

,,Buren vertellen me ook dat sinds die omwisseling er veel meer lawaai bij hen binnen is”, vervolgt Verhulst. ,,Ik ben zeker niet de enige, van een buurtbewoner hoorde ik dat er bij hen scheuren in de muren en vloer is door het verkeer.”

Vraag aan gemeente

Dat Verhulst niet de enige is in de Antwerpsestraat, stelt hem gerust, maar baart hem tegelijkertijd ook zorgen. ,,Mensen bellen bij me aan en zeggen dat ze het kei goed vinden dat ‘ik het ook nog een probeer’. Mensen zijn blij dat ze terug op de agenda staan. Ik ben helaas niet de eerste die hier een melding van maakt, het is een probleem.”

,,Misschien moeten we met de gemeente een rondgang doen om te zien hoe groot de omvang van dit probleem is. Het is niet een geval. En niet zeggen van een trillingsonderzoek en dat wij de kosten moeten betalen. Het is echt geen individueel probleem. Het moet echt deftig onderzocht worden.”

Deze week is wethouder Jeffrey van Agtmaal langsgegaan bij Dennis Verhulst om het verhaal aan te horen. Wat de uitkomst van dit gesprek is, is vooralsnog niet bekend.