Halderberge

Plannen voor meer waterplezier in gemeente Halderberge

De haven van Oudenbosch | Foto: Google Streetview.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Meer recreëren op het water. Dat moet kunnen binnen de gemeente Halderberge, vindt de gemeente. Maandenlang heeft de gemeente samengewerkt met betrokkenen en geïnteresseerden, en zo een Visie Waterrecreatie opgesteld.

Zowel aan de noord- als de westzijde ligt de gemeente omgeven door water. Maar op een recreatieve manier gebruik maken van dat water, kan en gebeurt (nog) niet. En daar moet verandering in komen, vinden de gemeente en haar inwoners en ondernemers.

“We hebben met een groep van zo’n zeventig mensen keihard gewerkt aan een prachtig plan”, vertelt wethouder Thomas Melisse (VVD). “We gaan als gemeente écht werk maken van de waterbeleving.”

Verbinding creëren

Met de visie zijn de kansen die waterrecreatie biedt voor de gemeente in kaart gebracht. Dit gebeurde onder begeleiding van Vrolijk Blues Progress. Er is veel gekeken naar de kansen voor de havens van Stampersgat en Oudenbosch. De gemeente denkt dat beide havens de verbinding met de dorpen en de bewoners kan versterken.

Stampersgat

De haven van Stampersgat zal verbonden worden met het Dorpshuis Stampersgat. Ook is er de wens om de openbare ruimte tussen de haven en het dorpshuis op te knappen.

Oudenbosch

In Oudenbosch zijn de plannen voor de haven groter. Er is veel geld nodig om de haven en het omliggende gebied opnieuw in te richten. Om te beslissen hoe die haven eruit gaat zien, en hoe dat aangepakt gaat worden, werkt de gemeente samen met de Stichting Waterpoort naar Rome.

Op 13 april beslist de gemeenteraad over de nieuwe visie en de geldbedragen die daarvoor nodig zijn. Hoe de havens eruit gaan zien, is nog niet bekend.