Geen regio geselecteerd

Plannen voor Piusplein krijgen vorm: De Gentiaan tegen de vlakte

Stadlander wil appartementencomplex De Gentiaan slopen. De sloop van de ruim 80 woningen is in twee fases. © ZuidWest Update

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het centrum in de wijk Gageldonk-West in Bergen op Zoom gaat flink op de schop. Dat blijkt uit plannen die maandagavond aan een deel van de bewoners in het gebied zijn gepresenteerd.

Woningcorporatie Stadlander kwam drie jaar geleden al met een ambitieus plan voor de wijk. Er waren plannen om appartementencomplex De Gentiaan te splitsen en zo een doorsteek te maken tussen het Piusplein en de parkeerplaats achter de winkelgalerij. Maar die plannen zijn van tafel.

Twee fases

Stadlander wil nu De Gentiaan slopen. Daarvoor in de plaats moet een nieuw woon- en winkelcomplex komen. De woningcorporatie gaat hiervoor samenwerken met Rialto Vastgoedontwikkeling. De appartementen die terugkomen vallen zowel in de huur- als koopsector. Ook komen er nieuwe winkels, horecagelegenheden en een supermarkt. De sloop van de ruim 80 woningen gebeurt in twee fases. Fase 1 is de zijde aan het Piusplein. Bewoners moeten op 1 februari 2020 hun woning hebben verlaten, waarna men overgaat tot sloop. De zijde aan de Kastanjelaan is fase 2 en zal starten op 1 augustus 2021.

Verhuiskosten

Bewoners van De Gentiaan krijgen middels een sociaal plan ondersteuning bij het zoeken naar een andere woning. Ook zal Stadlander bijdragen in de verhuiskosten.