Wouw

Plantagebaan in Wouw tijdelijk toch open om overlast te verminderen

Gele verkeersborden met informatie over wegafsluiting bij rood-wit-geblokte hekken

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal heeft de Plantagebaan in Wouw tijdelijk weer geopend. De weg wordt opnieuw ingericht vanwege de aanleg van de F58. Dat is het snelfietspad van Roosendaal naar Bergen op Zoom. De werkzaamheden zouden voor de bouwvak klaar zijn, maar dat is niet gelukt. Hierdoor zou de Plantagebaan ook de komende twee maanden nog afgesloten zijn. Maar daar is een oplossing voor bedacht.

“Tijdens de bouwvak gaat de weg tijdelijk open voor doorgaand verkeer om de omwonenden te ontlasten,” aldus een woordvoerder van de gemeente. Het werk duurt langer dan verwacht. “We lopen uit op de Plantagebaan. Het is zo’n vier-vijf weken vertraagd,” laat een gemeentewoordvoerder weten. “We werken met verschillende partijen samen. En het is niet iedereen gelukt de deadline te halen.”

Klinkers blijven maandje langer liggen

Er kon nog geen nieuw asfalt op, omdat er nog onder de grond gewerkt moet worden. “Kabels, gasleidingen dat soort zaken moet worden verlegd. Dat is nog niet klaar en dus kan het asfalt er niet op. Er liggen nu klinkers en die laten we nu nog even liggen,” legt hij uit.

Omdat de straatklinkers blijven liggen, kan de weg tijdelijk weer open. Het doorgaande verkeer hoeft dan in augustus niet om te rijden over de snelweg A58. Na de bouwvak wordt de Plantagebaan opnieuw afgesloten en gaan de klinkers er alsnog uit. Dan zijn er nog minstens vier weken nodig om het werk af te maken.

Lees ook: Plantagebaan Wouw nog twee maanden dicht door vertraging werkzaamheden