Wouw

Plantagebaan Wouw nog twee maanden dicht door vertraging werkzaamheden

Gele verkeersborden bij een wegafsluiting

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Plantagebaan in Wouw blijft voorlopig nog dicht. Het werk zou voor de bouwvak klaar zijn, maar dat is niet gelukt. De bouwvak is maandag begonnen en duurt heel augustus. De gemeente Roosendaal verwacht dat er daarna nog zo’n vier weken nodig zijn om het werk af te maken. Dat betekent dat de doorgaande weg van Wouw nog twee maanden dicht blijft.

Een deel van de Plantagebaan in Wouw krijgt een nieuwe inrichting. Het gaat om het stuk tussen de Molensingel en de spoorwegovergang aan de Plantagebaan. Daar gaat voortaan de F58 langs, het nieuwe snelfietspad tussen Bergen op Zoom en Roosendaal. De F58 komt loopt ook langs het eerste deel van de Bulkstraat. Daar beginnen de werkzaamheden waarschijnlijk eind september of begin oktober.

Alleen hulpdiensten kunnen er langs

De herinrichting van de Plantagebaan is begonnen op 7 juni. Het was de bedoeling alles klaar te hebben voordat de bouwvak begon. “Na overleg met aannemer Wallaard B.V. en netbeheerder Enexis blijkt deze planning helaas niet haalbaar,” schrijft de gemeente Roosendaal op haar website. “We verwachten na de bouwvakvakantie nog ongeveer 4 weken nodig te hebben om de werkzaamheden af te ronden.”

Ondertussen valt het niet mee het dorp te bereiken of te verlaten. Alleen de hulpdiensten kunnen er door. Doorgaand verkeer moet omrijden via de snelweg A58. En het lokale verkeer kan vanuit Wouw naar knooppunt De Stok. Maar buslijn 104 rijdt al die tijd niet door Wouw: vanaf de halte Wouwse Hil rijdt de bus via de A58 naar Roosendaal. Busreizigers kunnen eventueel wel de lijn 112 pakken.

Lees ook: Staatssecretaris Van Veldhoven bij aanleg F58: Wie slim is, stapt op de fiets