Roosendaal

Playdôme verrijst langs A58 in Roosendaal, vanaf augustus karten, bowlen en hakbijlgooien

Maarten Elst

Elektrisch karten, bowlen, funcurling of lasergamen: je kunt het binnenkort allemaal doen in de Playdôme in Roosendaal. Het pand, gelegen naast zwembad de Stok, breidt met 1500 vierkante meter uit. Zo is er straks genoeg ruimte voor de activiteiten.

Ook hakbijlgooien behoort straks tot de activiteiten in Roosendaal. “We hebben getracht een centrum samen te stellen voor iedereen, niet alleen voor kleine kinderen”, vertelt Nicky Broos, directeur van Playdôme Roosendaal. “We hebben bewust gekozen om een centrum samen te stellen waar mensen met vrienden en familie samen kunnen komen en een paar leuke uren kunnen beleven.”

Kant-en-klare onderdelen

6 augustus is de oplevering van het gebouw langs de snelweg in Roosendaal. Enkele dagen later gaat de Playdôme open voor publiek. In de komende vier maanden werkt een team het gebouw af. Zowat alle spelonderdelen zijn prefab’s, kant-en-klare onderdelen die zo in het gebouw kunnen worden geplaatst. “Zo komt de kartbaan uit Slovenië, de bowlingbanen komen uit Amerika. De rest komt uit Etten-Leur. De voorbereidingen lopen in ieder geval goed”, aldus Broos.

Parkeergarage

Alles bij elkaar beslaat de Playdôme net geen 6.500 vierkante meter aan speelplezier. “Wij denken dat dit een leuke toevoeging is aan variatie van activiteiten die er op dit gebied in Roosendaal zijn”, vervolgt Broos. “Ik ben altijd van de ambities. We moeten er samen voor zorgen dat er één miljoen bezoekers extra hun weg naar het Leisure Park Roosendaal weten te vinden.”

Als gevolg daarvan wordt er ruimte gemaakt voor meer parkeerplekken. “We zijn volop met de gemeente in overleg om dit gebied te herontwikkelen. Een van de ideeën die we hebben is om het parkeerterrein naast de Playdôme om te vormen naar een grote parkeergarage”, blikt Broos vooruit. “Zo kan het parkeervolume in dit gebied toenemen en kunnen de honderdduizenden extra bezoekers gemakkelijk opgevangen worden.”

Deel dit op: