Putte

Pluto wint Ronde van Putte, De Jong neemt leiding klassement

Martin Pluto wint Ronde van Putte (foto: © Leon Verbraecken)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Wielrenner Timo de Jong heeft de leiding overgenomen in het algemeen klassement van de Woensdrechtse Wielerzomer. Zaterdag werd in Putte de vierde van de vijf wedstrijden gereden. De Jong werd in de Ronde van Putte tweede. De winst ging naar Martin Pluto. De finale is zaterdag 12 september in Huijbergen.

Door: Bianca van Vugt

Wielrenner Martin Pluto van de ploeg Restore Cycling heeft zaterdag de Ronde van Putte gewonnen. Het was de vierde van vijf wedstrijden in de Woensdrechtse Wielerzomer. De leiding in het algemeen klassement is overgenomen door Timo de Jong, die in Putte tweede werd. Er reden in Putte ruim 100 elite/beloften-renners mee. Er waren afmeldingen, omdat sommige wielrenners er voor kozen een dag later mee te doen aan de Omloop van Valkenswaard.

Voorsprong van ruim een minuut

Het parcours in Putte liep helemaal over geasfalteerde wegen en het tempo lag daarom weer hoog. Uiteindelijk ontstond er een kopgroep van 4 renners: Rico van Damme van ZRTC Theo Middelkamp, Remco Schouten van RC Jan van Arkel, Timo de Jong van VolkerWessels-Merkx en Martin Pluto van Restore Cycling. Een groep van 26 renners ging in de achtervolging. Maar de kopgroep werkte goed samen en wist de voorsprong te vergroten naar ruim een minuut.

Pluto zette de eindsprint in en liet de rest van de kopgroep achter zich. Het lukte hen niet meer om hem in te halen. De Jong werd tweede, Schouten derde en Van Damme vierde. Het lukte De Jong niet de wedstrijd in Putte te winnen, maar hij bemachtigde wel de eerste plaats in het algemeen klassement van de Woensdrechtse Wielerzomer.

Finale volgende week in Huijbergen

Zaterdag 12 september is de finale van de Woensdrechtse Wielerzomer. Die wordt gereden in Huijbergen. De nieuwelingen/jeugd starten om 15.00 uur, de junioren rijden vanaf 16.15 uur en de elite/beloften starten om 18.00 uur. Op de website van de Woensdrechtse Wielerzomer vind je meer informatie.