Bergen op Zoom

Pokemon-Go ook in West-Brabant succes

Dennis van de Merbel Dennis van de Merbel

Pokemon Go, de nieuwe smartphone App waarmee je op straat virtueel Japanse monstertjes kunt vangen, is een groot succes. Ook in West-Brabant wordt het spelletje dag en nacht gespeeld.

In het spel, wat gratis te downloaden is voor smartphones, kun je door fysiek op straat te lopen en zo Pokémons tegen komen. Deze kun je dan vangen door er op het scherm een balletje naar te gooien. Het is de bedoeling om alle 150 pokémons te vangen. 

Op veel plaatsen in bijvoorbeeld Roosendaal en Bergen op Zoom zijn Pokéstops te vinden in de App. voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de Gouden Poort in Bergen op Zoom. Op deze plek kun je dan bijvoorbeeld Pokéballs vinden om de Pokémons te vangen. 

Ook zijn sommige plaatsen omgetoverd in zogenaamde Jims, hier kun je andere Pokétrainers proberen te verslaan met je Pokémon. Voorbeelden zijn de Sint Gertrudiskerk in Bergen op Zoom of de oude begraafplaats in de wijk Kalsdonk in Roosendaal.

Op speciale Facebookpagina’s geven gebruikers van het spel elkaar tips over waar de meest zeldzame Pokémons zitten. Dit is niet altijd een plaats waar je in real-life mag komen. Zo is het Groot Arsenaal in Bergen op Zoom een veelbezochte plaats van de gebruikers van het spelletje. Eigenaren van dit soort plaatsen die overlast ervaren, kunnen er wel voor zorgen dat er geen Pokémons meer te vinden zijn op hun terrein. 

Ook is er kritiek op het spel door het roekeloze gedrag van sommige spelers. Verzonken in het spel is de kans op een ongeluk groot. De politie waarschuwt goed op te letten. 

Donderdag is op PalmParkies in Bergen op Zoom een bijeenkomst om met z’n alle Pokémons te zoeken. Zo’n 50 mensen hebben op Facebook aangegeven hierbij te zijn.

Foto: Ook op de Update Redactie wordt wel eens een Pokémon gespot.