Roosendaal

Drugsactie in Roosendaal: vier verdachten opgepakt

Foto: Christian Traets Fotografie.

bron: Omroep Brabant bron: Omroep Brabant

De politie heeft vrijdag vier mannen opgepakt bij een drugsactie op het Heilig Hartplein in Roosendaal. In een bovenwoning zijn drugs in beslag genomen en de politie vraagt de gemeente om de woning te sluiten. De actie is het vervolg op een grote drugsactie die daar een maand geleden werd gehouden.

De politie kwam toen in actie na meerdere meldingen van overlast in de buurt van het plein. Er zouden al lange tijd drugs gedeald worden. Vijf mensen werden toen opgepakt op verdenking van drugshandel. Ook werden er invallen gedaan in onder meer een telefoonwinkel en een lunchzaak. De politie vond ruim veertig kilo hasj en enkele duizenden euro’s contant.

De aanhoudingen van vrijdag zijn het vervolg op deze actie, meldt Omroep Brabant. Een van de verdachten werd aangehouden in een woning boven enkele winkels, de anderen in de buurt van het plein.

Een van hen overtrad een gebiedsverbod. Volgens de politie werd hij namelijk bij de actie in oktober ook al aangehouden en mocht hij niet meer op het plein komen. Alle verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Lees ook: Zakken vol hasj gevonden bij grote drugsactie, 5 mannen opgepakt