Roosendaal

Politie handelde rechtmatig tijdens schietincident op A58 bij Roosendaal

Foto: Christian Traets Fotografie

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De agent die 10 november 2021 op een voortvluchtige drugsdealer schoot op de A58 bij Roosendaal, heeft rechtmatig gehandeld. Dat heeft het Openbaar Ministerie bepaald.

Toen de politie op 10 november vorig jaar een auto wilde aanhouden voor een controle, gaf de bestuurder daar geen gehoor aan. Er volgde een achtervolging door Breda. De vluchtende bestuurder veroorzaakte gevaarlijke situaties, waaronder spookrijden. Nadat agenten de auto uit het oog verloren, kwamen collega’s hem weer tegen op de A58 bij Roosendaal. De auto kwam na een botsing met een andere automobilist tot stilstand tegen de vangrails. De bestuurder stapte uit en ging er vandoor.

Terecht gehandeld

De agenten losten meerdere waarschuwingsschoten. Ook daar reageerde de man niet op. Daarna schoten ze hem twee keer in zijn been. Hij werd aangehouden en de agenten gingen over tot hulpverlening. De auto bleek gestolen te zijn en had een vals kenteken. In de auto is tien kilo hennep gevonden. De man is hiervoor vervolgd.

Op basis van het onderzoek van de Rijksrecherche, heeft het Openbaar Ministerie geoordeeld dat de agent rechtmatig heeft gehandeld.

Lees ook: Schietpartij bij politie-achtervolging op snelweg A58