Bergen op Zoom

Politie houdt man en vrouw aan na vondst drugs en geld in auto

Hennep

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een 33-jarige man uit Bergen op Zoom en een 34-jarige vrouw uit Steenbergen zijn vrijdag aangehouden in Breda. Politieagenten vonden namelijk drugs en een groot geldbedrag in hun auto, nadat ze staande waren gehouden aan de Graaf Engelbertlaan. Het tweetal zit vast voor verder onderzoek.

Rond 1.50 uur ‘s nachts reden de politieagenten over de A16. Daar kwamen ze de auto met de Bergenaar en de Steenbergse tegen. De agenten wilden de auto contoleren, en dus gaven ze het volg-teken. De auto volgende de agenten naar de straat in Breda.

Toen de bestuurder, de man, zijn raam opende, kwam er een sterke henneplucht uit de auto. De twee inzittenden stapten uit, en de agenten inspecteerden het voertuig. Ze vonden een tas gevuld met henneptoppen. Ook is er een grote hoeveelheid contant geld gevonden. Waarschijnlijk is dat geld witgewassen.

Zowel de man als de vrouw zijn aangehouden. Ze zitten nog vast voor verhoor. De man bleek ook onder invloed van verdovende middelen hebben gereden. Uit de speekseltest bleek dat het om hennep en cocaïne zou gaan. Een bloedonderzoek zal dit moeten bevestigen. De drugs en het geld zijn in beslag genomen.