Bergen op Zoom

Politie pakt 23-jarige Bergenaar op vanwege bedreiging met vuurwapen

Stockfoto (uitsnede): PxHere

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

In de nacht van zaterdag op zondag is een 23-jarige man thuis aangehouden door agenten. Uit camerabeelden bleek dat hij de avond ervoor een stadgenoot op een terras had bedreigd met een pistool.

Er kwam zaterdagavond een 27-jarige Bergenaar aangifte doen bij de politie, nadat hij op de Grote Markt was bedreigd. Hij zat met twee familieleden op het terras daar toen het misging. De aanleiding zou een heftige woordenwisseling zijn geweest, die rond 23.00 uur ontstond met een voorbijganger. Waar de twist over ging meldt de politie niet.

Meerdere wapens

Blijkbaar beviel het de verdachte niet dat hij weerwoord kreeg. Hij haalde een zwart pistool uit zijn broekzak en richtte dit op het de terrasganger. Uit camerabeelden kon de politie opmaken wie de heetgebakerde Bergenaar was. Hij is bij zijn woning aangehouden en bleek ook nog een schoudertas met een wapenstok en boksbeugel bij zich te hebben gehad. Na het doorzoeken van zijn huis vonden agenten meer wapens, te weten drie BB guns, een luchtbuks en een stiletto. De man is aangehouden op verdenking van bedreiging en wapenbezit.