West-Brabant

Politie rolt 5 hennepkwekerijen op in Roosendaal en Fijnaart

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie heeft woensdag in Roosendaal en Fijnaart 5 hennepkwekerijen opgerold. De invallen werden gedaan door het Hennepteam van politie De Markiezaten.

Het Hennepteam was alle 5 de illegale kwekerijen op het spoor gekomen door tips via Meld Misdaad Anoniem. Er was 1 hennepkwekerij in Fijnaart. De andere 4 zaten in Roosendaal. Op alle adressen werd stroom afgetapt en dus gestolen. Bij alle 5 de woningen is daarom de elektriciteit afgesloten.

Ruim 4500 stekken aan de Flintdijk

In Roosendaal zat er een hennepstekkerij in een woning aan de Flintdijk. In een stekkerij gebruiken ze moederplanten om stekjes van af te halen, die allemaal weer een nieuwe hennepplant worden. Er stonden 90 moederplanten. Ook lagen er 3910 hennepstekken in een aparte ruimte. In de schuur werden nog eens 672 stekjes gevonden die klaar stonden voor transport.

Hennep op zolder en oogstrijpe planten in kweekruimtes

In een woning aan de Moerasberg in Roosendaal werd een hennepkwekerij gevonden op zolder. Daar stonden 88 hennepplanten. En in een woning aan de Mathildedonk in Roosendaal vond de politie 3 kweekruimtes met in totaal 240 oogstrijpe planten.

Hennep, cocaïne, amfetamine en XTC

Aan de Heijermanslaan in Roosendaal werd op een zolder een hennepkwekerij gevonden met 121 planten. De politie ontdekte dat daar al eerder een oogst was geweest. In de woning werd niet alleen hennep gevonden, maar ook harddrugs zoals cocaïne, amfetamine en XTC. De auto van de verdachte is in beslag genomen.

Werkende kwekerij in Fijnaart

In Fijnaart bleek de hennepkwekerij te zitten in een woning aan de Sprookjeshof. De kwekerij werd op dat moment gebruikt. Verdeeld over 2 kamers stonden 207 planten die bijna goed waren om te oogsten.

Apparatuur en planten vernietigd

Alle 5 de kwekerijen zijn ontmanteld. Alle apparatuur is in beslag genomen en vernietigd. Ook de gevonden hennepplanten zijn vernietigd. De verdachten zijn allemaal inwoners van de woningen. De politie gaat hen binnenkort verhoren.