Roosendaal

Politie zoekt getuigen van Roosendaalse straatroof

Close-up van de zijkant van een politiewagen met het politielogo en daarboven de tekst 'waakzaam en dienstbaar'

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Op woensdag 6 april is rond zes uur ’s avonds een Belgische jongen van 16 jaar beroofd in Roosendaal. De politie zoekt getuigen van het opstootje waarbij ook geweld werd gebruikt.

De agressieve beroving vond plaats is de omgeving van het fietstunneltje aan de Kade en het Emile van Loonpark. De jongen werd er lastig gevallen door een groepje jeugd, bestaande uit tien jongens en meisjes. Even later kwam er ook een scooter aangereden met daarop nog twee jongens. Er ontstond een vechtpartij waarbij de smartphone van de jeugdige Belg is afgepakt. Hij raakte er niet bij gewond.

Er was een getuige van het voorval, die naar buiten kwam om de belaagde 16-jarige te helpen. Vervolgens ging het groepje ervandoor, het park in. De politie is op zoek naar mensen die mogelijk iets meer weten of gezien hebben. Hen wordt gevraagd te bellen naar 0900-8844 of een Whatsappbericht te sturen naar 06-12207006. Anoniem melden kan ook, online via www.meldmisdaadanoniem.nl of telefonisch op 0800-7000. Het is voor de politie handig als melders er het zaaknummer 2022-087693 bij noemen.