Roosendaal

Politiehond bijt arrestant en raakt zelf gewond door klappen op z’n kop

Close-up van politiehond die vastgehouden wordt door hondenbegeleider

Foto ter illustratie © Shutterstock

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Een man van 33 heeft donderdag in Roosendaal een politiehond verwond. Hij weigerde een pand te verlaten en werd gearresteerd. De man werd hierdoor zo agressief dat agenten hun wapenstok moesten gebruiken en de politiehond op hem af moesten sturen. De verdachte heeft de politiehond meerdere klappen op z’n kop gegeven. Het dier moest naar een dierenarts voor behandeling. De verdachte moest ook worden behandeld, want die was gebeten.

De spanningen begonnen in een pand aan de Ettenseweg in Roosendaal. De eigenaar van het gebouw wilde vier mannen buiten zetten, maar zij weigerden weg te gaan. Het dreigde uit de hand te lopen en iemand heeft de politie gebeld. Agenten hebben de mannen gewaarschuwd het pand te verlaten en niet meer terug naar binnen te gaan. De man van 33 bleef dat weigeren. Daarom is hij gearresteerd voor lokaalvredebreuk.

Volgens de politie reageerde de man zeer agressief op zijn arrestatie. De agenten hebben daarom hun wapenstok gebruikt. En ook hebben ze een politiehond op hem afgestuurd. “De verdachte heeft de politiehond meerdere klappen op zijn hoofd gegeven,” aldus de politie. Maar de hond heeft ook van zich afgebeten. “De verdachte is behandeld aan de beetwond en daarna overgebracht naar een cellencomplex. De politiehond is naar een dierenarts gebracht voor behandeling.”